Huawei nadmašio iPhone 11 Pro Max i Samsung Galaxy S10+

Huaweijeva vještina je u tome da kako unapređuje kameru, ekran, vijek baterije i inovativne detalje na telefonima, on ne zanemaruje bilo koji dio ponude (EPA)

Kineski telekomunikacijski div Huawei uspio je nadmašiti glavne rivale na tržištu mobilnih telefona, Apple i Samsung, prema istraživanju nezavisnog portala DXOMark, koji ocjenjuje kvalitet zvuka i kamera.

Ovaj portal je procijenio da je Huaweijev Mate 30 Pro ima najbolju kameru od telefona dostupnih na tržištu, čime je pretekao Appleove iPhone 11 Pro Max i Samsungove Galaxy S10+ uređaje, prenosi Forbes.

Prema ocjeni DXOMarka, najbolju kameru ima Huawei Mate 30 Pro s ukupnim brojem bodova od 121, što je najviši broj bodova postignuti u ocjeni kamere. Jedini uređaj osim Mate 30 Pro koji je uspio prikupiti ovoliko bodova je Xiaomi Mi CC9 Pro Premium.

Kako prenosi Forbes, na ovogodišnjoj listi DXOMarka je Huawei Mate 30 Pro je uvjerljivo porazio drugoplasirani uređaj i direktnog konkurenta Samsung Galaxy Note 10+ 5G.

Za kineskog diva to nije jedina dobra vijest. DXOMark je ocijenio da je drugi Huawei telefon, Mate 20 X, ogromni uređaj sa displejom od 7,2 inča, “porazio” konkurenciju u kategoriji najboljeg u kategoriji audio kvalitete.

DXOMark je objavio da je s ovim uređajem Huawei predstavio multimedijalnog velikana, te je pohvalio telefon u odnosu na konkurenciju, uključujući i najnoviji Appleov premijum telefon, iPhone 11 Pro Max, prenosi Forbes.

Najbolji zvuk

“Huawei Mate 20 X je dobio najviše bodova u našem audio testiranju svih uređaja do sada, a sa ukupnim zbirom od 75 je pobijedio Samsungov S10+ za 10 bodova i Note 10+ za devet bodova. To je također jedini Android telefon koji smo testirali koji je dobio više bodova od Appleovog uređaja sa velikim ekranom, iPhone XS Maxom, iako je Mate 20 X dobio samo bod više. Mate 20 X se pokazao posebno dobrim prilikom reprodukcije filmova i muzike, pri čemu je dobio znatno veći rezultat za to korištenje nego ijedan drugi telefon koji smo testirali. Iako je i dalje najbolje ocijenjeni telefon među Android uređajima koji smo testirali, njegove performanse tokom igranja igara nisu bile tako odlične i iza je iPhone XS Max i iPhone 11 Pro Max telefona”, navodi se u saopćenju DXOMarka.

Forbes navodi da iako je za samo jedan bod bolji od posljednjeg iPhone uređaja, Mate 20 X je uvjerljivo porazio Samsung Galaxy S10+, što pokazuje da su Huaweijevi telefoni sve bolje napravljeni i da nudi zaista odlične primjerke.

Osim toga, navodi Forbes, ovakvi rezultati pokazuju da je Huawei možda ispred konkurenciji. Kvalitet zvuka tek postaje ozbiljna stavka kupcima, iako su se nekoliko proizvođača telefona, poput Nokije, već neko vrijeme hvalilo zvučnim mogućnostima njihovih uređaja.

Sa većim ekranima, namijenjenim za gledanje video sadržaja i igranje igara, bolji zvuk postaje sve važnija stavka.

Huaweijeva vještina je u tome da kako unapređuje kameru, ekran, vijek baterije i inovativne detalje na telefonima, on ne zanemaruje bilo koji dio paketa, te prepoznaje da je audio segment oblast koji je također potrebna odgovarajuća pažnja.

Izvor: Agencije