Oglasi

HRW traži istragu o ubistvima u Kairu 2013.

Human Rights Watch tvrdi da egipatske vlasti nisu pokrenule proces protiv odgovornih za stradanje 600 demonstranata.
Nijedan pripadnik snaga bezbjednosti nije odgovarao zbog nasilja prema demonstrantima 2013. godine, tvrdi HRWEPA - Arhiva

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch pozvala je na pokretanje međunarodne istrage o nasilnom odgovoru egipatskih snaga bezbednosti na skup u Kairu 2013. godine

Tog leta snage bezbednosti reagovale su protiv pristalica bivšeg predsednika Mohammeda Morsija i tom prilikom ubile oko 600 ljudi, preneo je AP.

Odgovorni u izolaciji

HRW je saopštio da egipatske vlasti nisu istražile niti pokrenule proces protv ijednog pripadnika snaga bezbednosti odgovornog za nasilan odgovor na tadašnji protest u Kairu.

Prema rečima Sarah Leah Whitson, izvršne direktorke HRW-a za Bliski Istok i Severnu Afriku, "pet godina nakon masakra u Rabi jedini odgovor vlasti je bio da pokušaju da izoluju one odgovorne za te zločine od pravde".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.