Hrvatski nogometni savez kažnjen zbog ponašanja navijača

HNS je upozoren na buduće ponašanje navijača kako bi se izbjegli slični incidenti (EPA)

Hrvatski nogometni savez (HNS) kažnjen je s 30.000 švicarskih franaka zbog incidenata na utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji protiv Grčke.

“Disciplinska komisija FIFA-e odlučila je kazniti Hrvatski nogometni savez zbog incidenata na utakmici protiv Grčke u okviru dodatnih kvalifikacija za SP iduće godine u Rusiji”, objavljeno je u četvrtak na službenom sajtu HNS-a.

Krovna kuća hrvatskog nogometa kažnjena je zbog diskriminatornog i nesportskog ponašanja gledalaca na utakmici protiv Grčke 9. novembra u Zagrebu.

Kažnjeni i Grci

Također, u prvostepenoj odluci Disciplinske komisije FIFA-e, za koju će Savez tražiti obrazloženje, HNS je upozoren na buduće ponašanje navijača kako bi se izbjegli slični incidenti, a koji bi mogli dovesti do još strožijih sankcija.

Ni revanš-susret u Grčkoj nije prošao bez problema, a FIFA je i to sankcionisala. Nogometni savez Grčke kažnjen je globom od 20.000 švicarskih franaka zbog nesportskog ponašanja navijača koji su istakli politički transparent i koristili lasere na stadionu, a dobio je i upozorenje.

Izvor: Agencije