Hrvatski mediji: Turistima se naplaćuje vlastiti peškir pod maslinom

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru, gdje cijene znaju ići i do 400 eura (Al Jazeera)

Gosti u Hrvatskoj novčanik moraju imati nadohvat ruke za sve, objavio je portal Dnevnik.hr, koji navodi da će turisti osim očekivanih troškova za smještaj, hranu, pića i izlete, imati i dodatne poput plaćanja ležanja na vlastitom peškiru na plaži.

Pored takvih “sitnih zadovoljstava”, dodaje se da će goste skupo koštati i ostale usluge koje su daleko od luksuza.

Izležavanje na vlastitoj ležaljci ili peškiru pod hladom maslina košta 15 kuna, ili dva eura, dok isti užitak na suncu ne treba platiti, kazao je za Dnevnik.hr Alojz iz Ljubljane.

“Kad je ova vrućina ili ideš gore u kućicu ili si u hladovini, bolje da daš onih 10 kuna i u hladu si”, kaže Alojz.

Daniel iz Holandije se s takvim postupcima ne slaže. “Možda je za ona mjesta s ležaljkama i pod suncobranom to u redu, ali ako si ispod drveća, mislim da to ne treba platiti”, rekao je Daniel.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cijene idu od 350 do gotovo 3.000 kuna, odnosno 48 do 406 eura.

Visoke cijene

Dnevnik.hr podsjeća da su turisti prošle godine na obali Hrvatske u novčanik morali posegnuti kada bi htjeli baciti smeće, te navodi da se od ove godine osim voća i povrća na zadarskoj tržnici prodaje i fotografiranje štandova, što košta pet eura.

Kada gosti sa svog bankovnog računa požele na bankomatima žele podići direktno kune, mogli bi požaliti. Za podizanje 200 eura, što je otprilike 1.500 kuna, naknada je 300 kuna, odnosno 40 eura.

Samim time sve je odmah skuplje 20 posto, dodaje hrvatski portal.

Oni koji žele koristiti usluge taksija, vjerovatno će ostati iznenađeni jer 13 kilometara vožnje od aerodroma Zadar do centra grada će platit 800 kuna, odnosno gotovo 110 eura.

Gosti i s vlastitim vozilom moraju biti na oprezu, jer cjelodnevno korištenje parkinga u Dubrovniku može koštati do 1.500 kuna, odnosno gotovo 200 eura.

Izvor: Agencije