Hrvatska s Norveškom, Slovenija sa Španijom za finale EP-a

Nakon što je poslije remija Hrvatske i Španjolske Norveška slavila protiv Slovenije s 33:30, poznati su polufinalni parovi Europskog prvenstva u rukometu.

Hrvatska će se za finale boriti protiv Norveške, a Slovenija protiv Španjolske.

Norveška je tako jedina stigla do polufinala sa svih sedam pobjeda, prenosi agencija Hina.

Norveška je do pobjede došla bez najboljeg igrača Sandera Sagosena, koji nije ulazio u igru, a najefikasniji su bili Kevin Gulliksen sa sedam, te Sander Overjordet i Eivind Tanges s po pet golova, dok su Sloveniju predvodili Nejc Cehte i Tilen Kondrin s po pet pogodaka.

Preokret Hrvatske u drugom poluvremenu

Hrvatska reprezentacija zaključila je drugi krug Europskog prvenstva u rukometu neodlučenim ishodom protiv Španjolske u Beču 22:22 (11:12) i na koncu je zbog slabije razlike pogodaka osvojila drugo mjesto. Međutim, i prije te utakmice osigurala je polufinale, prenosi Hina.

Hrvatska je ostala neporažena u dvoboju sa Španjolcima u utakmici koju su izabranici Line Červara okončali serijom 8:2 i imali posljednji šut za pobjedu, ali je Domagoj Duvnjak promašio.

Veći dio utakmice hrvatska reprezentacija bila je na rubu poraza, u 40. minuti gubila je sa šest razlike (12:18), međutim, odličnom završnicom umalo je stigla do pobjede. Španjolci su u posljednjih 15 minuta dali samo dva gola, od čega jedan iz sedmerca.

Povreda Karačića

Hrvatsku je predvodio Igor Karačić s deset pogodaka, no u završnici utakmice ozlijedio je koljeno.

Kod Španjolaca su najefikasniji bili Aleks Dušebajev sa šest, te Raul Entrerrios i Aleix Gomez Abello s po četiri gola, navodi agencija.

Portugal je prethodno pobijedio Mađarsku s 34:26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a Sloveniju odveo tamo.

Polufinalni susreti na rasporedu su u petak u Stockholmu, susret za broncu je u subotu, dok se finale igra u nedjelju, podsjeća Hina.

Izvor: Al Jazeera i agencije