Oglasi

Hrvatska produžila restriktivne mjere na granici sa BiH i Srbijom

S obzirom na situaciju u susjedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mjere, rekao je ministar Davor Božinović.

Hrvatska produžila odluku o zabrani ulaska državljanima trećih zemalja

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas, na komemoraciji hrvatskim braniteljima u Dalju iz 1991. godine, da su restriktivne mjere prelaska granice za državljane trećih zemalja, produžene

Božinović je rekao da su mjere istekle jučer, ali da je donesena odluka da budu produžene.

Objasnio je da to ipak ne znači blokadu granica i dodao da postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku, prije svega kada je radi o tranzitu, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Mjere uvedene 10. jula

"S obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mjere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice", kazao je ministar.

Hrvatska je restriktivne mjere prema trećim državama, u koje spadaju i Bosna i Hercegovina i Srbija, donijela 10. jula.

Tada je odlučeno da državljani tih zemalja u Hrvatsku mogu ići uz obaveznu samoizolaciju ili s negativnim testom na korona virus, što se ne odnosi na one koji imaju i državljanstvo Hrvatske.

Te mjere su, kako se tada saopšteno, donesene zbog pogoršanja epidemiološke situacije u susjednim zemljama.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.