Oglasi

Hrvatska opozicija ponovo nije uspjela smijeniti ministra zdravstva

Od 127 zastupnika za opoziv je bilo njih 48, a protiv 79; Kujundžićev opoziv tražila su 32 zastupnika na inicijativu Mosta.
Milan KujundžićMost je Kujundžića prozivao za izostanak reformi i strateškog upravljanja zdravstvenim sistemomAl Jazeera - Arhiva

Drugi put u godinu dana hrvatska saborska oporba nije uspjela smijeniti ministra zdravstva Milana Kujundžića – od 76 glasova potrebnih za opoziv oporba ih je u petak prikupila 48.

"Nije donijeta odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru zdravstva", konstatirao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon što se pokazalo da je od 127 zastupnika u sabornici za opoziv bilo njih 48, protiv 79, a nitko suzdržan, prenosi Hina.

Iako se činilo da bi glasovanje o Kujundžiću mogao biti test vladajuće koalicije s obzirom na potporu Hrvatske narodne stranke (HNS) i Kluba Milana Bandića zahtjevima prosvjetara, nakon premijerove najave povišice plaća zastupnici iz obaju klubova u petak su Kujundžiću dali potporu.

Opozicija kritizirala, HDZ branio

Oporba je do samog glasovanja ponavljala kritike na ministrov račun, a Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odlučno ga je branila.

Glasovanje o povjerenju ministru zdravstva tražila su 32 oporbena zastupnika na inicijativu Mosta, koji ga je prozivao za izostanak reformi i strateškog upravljanja zdravstvenim sustavom.

Most je drugi put pokušao smijeniti Kujundžića: prvi je put to učinio lani, 12. listopada, kada su za njegovu smjenu bila 53 zastupnika, a protiv njih 77.

Argumenti koje je tada iznosila oporba bili su slični onima koje je iznosila ove godine, no zastupnici većine, premijer Andrej Plenković i sam ministar sve su ih odbili kao neutemeljene.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.