Hrvatska: Migrant operiran četvrti put, u životnoj je opasnosti

Pacijent, Bolnica
Migrant je ozlijeđen u subotu kada mu je tokom policijskog postupanja jedan policajac propucao toraks i abdomen (Reuters)

Migrant koji je u subotu teško ozlijeđen u policijskom propucavanju na području Tuhobića u ponedjeljak je operiran i po četvrti put, no stanje mu je i dalje nepromijenjeno – bez svijesti je te i dalje u životnoj opasnosti, prenosi agencija Hina.

Od dežurnog liječnika jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a u utorak se doznaje kako je u tijelu tog migranta pronađeno jedno streljivo, a ozlijeđeni su mu pluća, jetra i kralježnica.

Migrant je ozlijeđen u subotu kada mu je, tijekom policijskog postupanja prema skupini ilegalnih migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru, jedan policajac propucao toraks i abdomen.

Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili očevid i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja, te su predani na vještačenje.

Iz policije još bez detalja

S obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.

Ozlijeđeni se nalazio u skupini od 17 ilegalnih migranata.

Nitko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj, pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do ozljeđivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima.

Šef Sindikata policije Hrvatske, Dubravko Jagić, stao je u utorak na stranu svojeg kolege koji je u subotu iz vatrenog oružja ranio migranta, za kojeg je utvrđeno da je ilegalno prešao hrvatsku granicu, kao i da je došlo do slučajnog opaljivanja.

“Stojimo iza kolege. Dakle, došlo je do slučajnog opaljenja. Naravno, na teren su izašle sve službe, Ministarstvo unutarnjih poslova, koji su iispitali slučaj i došlo se do zajedničkog zaključka da je to bilo slučajno opaljenje”, rekao je Jagić za zagrebački N1, prenosi Tanjug.

Jagić: Nije pištolj, nego puška

On je rekao i da njegov kolega nije nosio pištolj, već pušku.

Pokušao je objasniti da i migranti moraju biti svjesni opasnosti u koju se upuštaju.

“Radi se o tome da nikada se do sada nije dogodilo nešto tako. Znači, to je jedan izolirani slučaj. Međutim, migranti koji prelaze ilegalno granicu moraju biti svjesni opasnosti i znati da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu”, rekao je Jagić i još jednom napomenuo da su policajci profesionalno odradili posao, prenosi agencija.

Izvor: Agencije