Oglasi

Hoti: Ako se ovaj tempo nastavi, vraćamo mjere izolacije

Nepoštivanje mjera zaštite ugrožava zdravlje građana i kažnjivo je, upozorio je kosovski premijer.
Mjere zaštite su vrlo jednostavne - maske, fizička udaljenost i pranje ruku, rekao je Avdullah HotiEPA

Ako se nastavi trend porasta zaraženih korona virusom, kosovska vlada će biti primorana vratiti mjere potpune izolacije, upozorio je premijer Avdullah Hoti, dodajući da će to imati ozbiljne posljedice za ekonomiju i porodice.

"Slučajevi zaraze su u porastu. Takvim tempom Klinika za zarazne bolesti uskoro će biti blokirana i tada će se naši ljekari suočiti sa teškim moralnim odlukama o tome kome prvo treba da se pomogne. Te prizore smo vidjeli na mjestima koja su teško bila pogođena pandemijom. Ne možemo dozvoliti da se dogode takve situacije", napisao je Hoti na Facebooku, prenio je Tanjug.

On je podsjetio da su mjere zaštite vrlo jednostavne - maske, fizička udaljenost i pranje ruku.

'Nema tolerancije za kršenje pravila'

"Samo to je dovoljno da zaštitimo sebe, svoju djecu, roditelje, ali i saradnike, putnike u autobusu i taksiju ili osobu pored nas za susjednim stolom u restoranu", napisao je Hoti.

Prema njegovim riječima, odgovornost direktora, predstavnika opština, javnog preduzeća, agencija, vlasnika firmi, restorana, transportnih vozila je da osiguraju i preduzmu mjere u skladu sa tim priručnikom.

"Nepoštivanje mjera ugrožava zdravlje građana i kažnjivo je. Neće biti tolerancije prema onima koji krše ova pravila. Ne možemo trpjeti kao društvo zbog neodgovornosti rukovodilaca institucija ili preduzeća koji ne preduzimaju adekvatne zaštitne mjere", napisao je Hoti.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.