Oglasi

Hollande najavio plan oporavka Francuske

U Francuskoj je, prema posljednjim podacima, nezaposleno tri miliona građana.
Najavljen niz mjera, uključujući rezanje potrošnje i dodatne poreze u vrijednosti od 30 milijardi euraEPA

Francuski predsjednik Francois Hollande, kojem od preuzimanja predsjedničke dužnosti popularnost neprestano opada, u nedjelju je najavio kako će donijeti plan oporavka za zemlju u razdoblju od iduće dvije godine, te istakao da njegova Vlada u posljednja četiri mjeseca nije gubila vrijeme.

"Cilj nam je plan oporavka Francuske u dvije godine. U tom razdoblju treba donijeti plan politike zapošljavanja, konkurentnosti i smanjenja velikih javnih dugova", rekao je u intervjuu za televiziju TF1.

"Od dolaska na vlast Vlada nije gubila vrijeme, već je brzo djelovala", rekao je francuski predsjednik, unatoč sve većim i češćim kritikama na račun njegovog upravljanja zemljom, prenosi AFP.

Niz mjera

"Neću u iduća četiri mjeseca učiniti ono što moji prethodnici nisu uspjeli u posljednjih pet ili deset godina! No smatram da sam u poziciji da se borim i ne želim se osvrtati unatrag. Prošlost se ne može zanemariti, no ja se namjeravam angažirati na budućnosti. Krivulju nezaposlenosti moramo izmijeniti u idućih godinu dana", kazao je Hollande. "Tokom 2013. nećemo potrošiti ni eura više nego u 2012", dodao je.

U intervjuu je Hollande najavio niz mjera, uključujući rezanje potrošnje i dodatne poreze u vrijednosti od 30 milijardi eura.

Također, kazao je kako bi planirana gornja porezna stopa od 75 posto na godišnje prihode iznad milion eura mogla biti ukinuta nakon dvije godine, prenio je BBC.

U Francuskoj je, prema posljednjim podacima, nezaposleno tri miliona građana.

Izvor: Agencije