Oglasi

Holandsko-njemačka oklopna bojna preuzela Leopard 2A6MA2

Preostalih 16 borbenih tenkova trebali bi biti isporučena bojni na sjeveru Njemačke do kraja juna.
Oklopna bojna 414 nalazi se pod zapovjedništvom 43.mehanizirane holandske brigade, u sklopu njemačke 1. oklopne divizijeArhiva

Prvi od ukupno 17 njemačkih borbenih tenkova Leopard 2A6MA2 isporučen je u oklopnu bojnu 414.

Objavljeno je da je oklopna bojna njemačke vojske 414, koja uključuje holandsku tenkovsku satniju, dobila svoj prvi tenk Leopard 2A6MA2.

Preostalih 16 borbenih tenkova trebali bi biti isporučeni bojni na sjeveru Njemačke do kraja juna, dodao je Bundeswehr, prenosi Defender.

Veliki korak u integraciji jedinice

Oklopna bojna 414, koju je njemačka i holandska vojska počela ustrojavati 2015. godine, nalazi se pod zapovjedništvom 43. mehanizirane brigade holandskog KoV-a, u sklopu njemačke 1. oklopne divizije.

Komandant oklopne bojne, pukovnik Marko Niemeyer, opisao je "primopredaju – preuzimanje" tenka Leopard 2A6MA2, koji će popuniti holandsku satniju, kao veliki korak u integraciji jedinice, s holandskim Essential Land based Information Application & Services - ELIAS sistemom, koji će osigurati tehničku interoperabilnost 43 mehanizirane brigade.

Oklopna bojna će se nadograditi na standard 2A6MA2 i bit će opremeljena ELIAS-om kako bi mogla zajednički operirarti sa 43. mehaniziranom brigadom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.