Oglasi

Holandija ukida zabranu zapošljavanja Hrvata

Zagreb će odgovoriti ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za holandske državljane za pristup hrvatskom tržištu rada.
Iako premijer Fadil Novalić najavljuje rasterećenje privrede i bolju zaštitu prava radnika, sindikati upozoravaju da sve ide preko radničkih leđaReuters - Ilustracija

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku Nizozemske o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, priopćeno je iz tog hrvatskog ministarstva.

Nizozemska je donijela odluku o kojoj će izvijestiti Europsku komisiju da neće nastaviti koristiti mogućnost daljnjeg produljenja tranzicijskog razdoblja za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu.

Hrvatska Vlada će na ovu odluku odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu rada.

Ostaju Austrija, Slovenija i Britanija

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika je potvrda daljnjeg jačanja međusobnog povjerenja i značajan poticaj odličnoj gospodarskoj i ukupnoj suradnji dviju država, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Time za hrvatske radnike unutar Europske unije ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Velikoj Britaniji, koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.