Oglasi

Holandija: Sportski kompleksi otvaraju se 1. jula, umjesto u septembru

U drugoj fazi će biti ukinuta i zabrana okupljanja više od dvije osobe na otvorenom.
U restoranima, kafićima, muzejima i kinima će se moći naći najviše 30 osobaEPA

Premijer Mark Rutte izjavio je da će sportski kompleksi biti otvoreni 1. jula, umjesto 1. septembra, kako je ranije najavljeno, ukoliko druga faza ublažavanja mjera protekne uspješno, prenosi Anadolija.

Vlasti Holandije su saopćile kako se prva faza ublažavanja mjera uspješno odvija i da će od 1. juna biti moguće preći na drugu fazu.

Uvedene su i određene promjene u vezi s mjerama koje trebaju biti ublažene.

Tako, od 1. juna u restoranima, kafićima, muzejima i kinima će se moći naći najviše 30 osoba, ne uključujući osoblje, a članovi porodice neće morati poštivati pravilo fizičke distance od 1,5 metara.

Kazne za one koji se ne pridžavaju mjera

Neće biti ograničenja koja se odnose na terase.

U drugoj fazi će biti ukinuta i zabrana okupljanja više od dvije osobe na otvorenom.

U pojedinim obrazovnim institucijama nastavni proces će početi 2. juna uz pravilo fizičke distance od 1,5 metara.

Također, putnici u javnom prijevozu će morati nositi maske, a osobe starije od 13 godina, koje se ne budu pridržavale ovog pravila, morat će platiti novčanu kaznu u iznosu od 95 eura.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.