Oglasi

Hirscheru i Duerr paralelni slalom u Moskvi

U finalu Svjetskog skijaškog kupa Austrijanac je bio bolji od Šveđanina Andrea Myhrera, dok je Njemica pobijedila Slovakinju Veroniku Zuzulovu.
Lena Duerr pobjednica je paralelnog slaloma Svjetskog skijaškog kupa voženog u MoskviEPA

Austrijanac Marcel Hirscher i Njemica Lena Duerr pobjednici su paralelnog slaloma Svjetskog skijaškog kupa voženog u Moskvi.

Hirscher je u finalu bio bolji od Šveđanina Andrea Myhrera, dok je Duerr pobijedila Slovakinju Veroniku Zuzulovu.

U Moskvi je nastupilo po 16 skijaša i skijašica, koji su na ispadanje vozili po dvije vožnje u svakom kolu.

U muškoj konkurenciji treći je bio hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a četvrti Nijemac Felix Neureuther, dok je kod skijašica treće mjesto osvojila Amerikanka Mikaela Shiffrin, a četvrto Švicarka Wendy Holdener.

Slijedi SP u Schladmingu

Zahvaljujući šestoj ovosezonskoj pobjedi, Hirscher se učvrstio na čelu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 1.135 bodova. Drugi je Aksel Lund Svindal sa 921 bodom.

Sa novih 60 bodova, Kostelić je zadržao peto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sada ima 705 bodova.

U poretku slalomaša vodi Hircher sa 800 bodova, Neureuther je drugi sa 616, Myhrer na trećem mjestu ima 442, do je Kostelić na četvrtoj poziciji sa 375 bodova.

Kod skijašica Slovenka Tina Maze, koja je u Moskvi ispala u četvrtfinalu, uvjerljivo vodi sa 1.694 boda, ispred Marije Hoefl-Riesch sa 806 bodova.

Nakon utrke u Moskvi slijedi pauza u Svjetskom kupu zbog Svjetskog prvenstva (SP), koje je na rasporedu od 5. do 17. februara u Schladmingu.

Izvor: Agencije