Hirscher uvjerljivo i do zlata u veleslalomu

Olimpijski pobjednik u alpskoj kombinaciji nije imao pravog konkurenta na veleslalomskoj stazi (EPA)

Najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher osvojio je i drugo zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu nakon što je s uvjerljivom prednošću pobijedio u veleslalomu ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena i Francuza Alexisa Pinturaulta.

Olimpijski pobjednik u alpskoj kombinaciji nije imao pravog konkurenta na veleslalomskoj stazi.

Marcel Hirscher je s uvjerljivo najbržim vremenom prve vožnje, u kojoj je drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta ostavio iza sebe za 63 stotinke, te drugim vremenom u drugoj vožnji stigao do svog drugog zlata na olimpijskim igrama. Kao prvi favorit će ući i u slalomsku utrku koja je na rasporedu u četvrtak.

Kranjec nadomak medalje

Srebrno odličje u veleslalomu osvojio je Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebra stigao nakon 10. mjesta na prvoj stazi, na kojoj je za Hirscherom zaostao za sekundu i 31 stotinku. Na kraju je Norvežanin imao sekundu i 27 stotinki lošiji ukupan rezultat od pobjednika. Kristoffersenu je to drugo olimpijsko odličje u karijeri, nakon što je prije četiri godine u Sočiju osvojio broncu u slalomu. Upravo će u toj disciplini na ovim Igrama biti glavni kokurent Hirscheru u borbi za zlato.

Francuz Alexis Pinturault bio je drugi nakon prve vožnje, ali se na kraju morao zadovoljiti brončanom medaljom, a od drugoplasiranog Kristoffersena dijelile su ga samo četiri stotinke.

Četvrti je bio Slovenac Žan Kranjec sa 1,73 sekunde zaostatka za Hirscherom. Za broncu su mu nedostajale 42 stotinke.

Izvor: Agencije