Hirscher osvojio prvo olimpijsko zlato u karijeri

Hirscheru je to druga olimpijska medalja, nakon srebra u slalomu sa prošle olimpijade u Sočiju. (EPA)

Austrijski skijaš Marcel Hiršer osvojio je zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

U spustu je ostvario 12. vrijeme sa 1,32 sekunde zaostatka za vodećim Nemcem Tomasom Dresenom, ali ispred njega su gotovo redom bili samo skijaši koji su bolji u brzim disciplinama i koji nisu mogli da pariraju sjajnom Austrijancu u slalomu.

Hiršer je sa najboljim slalomskim vremenom stigao do svog prvog olimpijskog zlata.

Ukupni pobednik Svetskog kupa poslednjih šest sezona te šestostruki svetski prvak do sada je u svojoj kolekciji medalja imao samo jedno olimpijsko srebro iz slaloma pre četiri godine u Sočiju, ali već u prvoj disciplini alpskog programa u Pjongčangu pokazao je da bi ovo moglo da bude njegovo takmičenje.

Srebro Francuzu Pinturaultu

Do srebra je stigao dvostruki osvajač malog “Kristalnog globusa” u kombinaciji, 26-godišnji Francuz Aleksis Pentiro.

On se nakon desetog mesta u spustu vrlo dobrom vožnjom u slalomu, u kojem je ostvario treći rezultat, probio na drugo mesto, dok je njegov zemljak Viktor Mifa-Žande nakon spusta bio tek 29, ali je u slalomu bio samo jednu stotinku sporiji od Hiršera i, zahvaljujući tome, stigao do prve medalje s velikih takmičenja u karijeri.

Od dvojice hrvatskih predstavnika u kombinaciji bolji rezultat ostvario je mlađi, 25-godišnji Filip Zubčić.

On je u spustu ostvario 28. vreme, te je imao jako dobru startnu poziciju za slalom, što je i iskoristio za popravak plasmana i konačno 12. mesto sa 3,08 sekundi iza Hiršera.

Izvor: Agencije