Hindusi linčovali muslimana zbog krava

I prošle je godine, u sličnom slučaju na istom području, jedan musliman ubijen (EPA)

Skupina Indijaca na smrt je pretukla jednog muslimana na zapadu države, optuživši ga da je krijumčario krave, priopćila je policija u trenutku kada najviši indijski sud poziva na hitne korake kako bi se zaustavilo pogubno nasilje diljem zemlje.

Dvojicu muškaraca Indijci su presreli kad su, oko ponoći, vodili krave kroz šumsko područje distrikta Alwar u saveznoj državi Rajasthan i počeli ih udarati štapovima, rekao je policijski dužnosnik Mohan Singh, a prenosi AP.

Prema njegovim riječima, ti su muškarci vodili životinje u svoje selo u susjednoj državi.

Policija napominje da nije mogla provjeriti navode da su dva muškarca krijumčarili krave.

“Policija je došla na mjesto incidenta i zatekla žrtvu, Akbara Khana kako leži u blatu teško ranjen. Drugi je muškarac uspio pobjeći. Khan je pdlegao ozljedama na putu do bolnice”, rekao je dužnosnik policije Anil Beniwal.

Uskoro hapšenja počinitelja

“Još se ne zna jesu li krijumčarili krave. Identificirali smo četvoricu od pet osumnjičenih za napad i uskoro ćemo ih uhititi”, dodao je.

I prošle je godine, u sličnom slučaju na istom području, jedan musliman ubijen, dok je njih 14 brutalno pretučeno nakon što su optuženi da su vodili krave na klanje.

Većina napada tzv. čuvara krava iz hinduističkih skupina izvedena je na muslimane, koji čine četiri posto od 1,3 milijarde stanovnika Indije.

Krave se smatraju svetim životinjama u državi s hinduističkom većinom.

Izvor: Al Jazeera i agencije