Oglasi

Hillary Clinton objavila podatke o zaradi

Prije početka predsjedničke kampanje zaradila je više od od 6,5 miliona dolara.
Clintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjigeAP

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Hillary Clinton objavila je jučer podatke o svojim prihodima u 2015. godini, koji pokazuju da je ona prije početka predsjedničke kampanje zaradila više od od 6,5 miliona dolara.

Clintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige "Hard Choices", kao i još oko 1,5 miliona dolara na ime honorara za držanje predavanja, prenijela je agencija AP.

Dokumenti o zaradi koje je Clintonova kao kandidatkinja u predizbornoj trci u SAD predala Federalnoj izbornoj komisiji su pokazali da ona većinu svog ličnog bogatstva drži u investicionom fondu “Vanguard 500“, kao i da posjeduje račun kod banke "JP Morgan", čija vrijednost iznosi pet do 25 miliona dolara.

Zarada Billa Clintona

Pored toga, dokumenti pokazuju i da njen suprug, bivši američki predsjednik Bill Clinton, tokom 2015. godine zaradio više od pet miliona dolara od držanja govora i predavanja.

Clintonova je predala izvještaj o zaradi nakon što je favorit za nominaciju Republikanaca Donald Trump predao svoj izvještaj, koji je pokazao da njegovo lično bogatstvo iznosi deset milijardi dolara.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.