Haradinaj potvrdio da je moguća smjena ministra iz Srpske liste

Ramus Haradinaj tvrdi da zahtjevi Beograda i Brisela za ukidanje uvećanih taksi neće utjecati na nastavak dijaloga Srbije i Kosova (EPA)

Premijer Kosova Ramush Haradinaj potvrdio je da je moguća smena ministra iz Srpske liste Nenada Rikala, preneo je portal lista Zeri.

“Smena ministra poljoprivrede Rikala je vezana za podršku [opozicione] Socijaldemokratske partije da glasa za usvajanje budžeta za ovu godinu”, rekao je Haradinaj novinarima nakon prve sednice Vlade Kosova u ovoj godini.

Socijaldemokrate su, kao jedan od uslova za podršku budžetu, tražile smenu Rikala.

Takse ostaju do priznanja nezavisnosti Kosova

Haradinaj je ponovio da stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije i (Bosne i Hercegovine) neće biti ukinute dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova, prenela je KTV.

On tvrdi da zahtevi Beograda i Brisela za ukidanje uvećanih taksi neće uticati na nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosovae.

Premijer je ponovo pozvao opozicione partije – Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredejenje – da se priključe timu za nastavak dijaloga i svojom ulogom u tom timu ga, kako je rekao, ojačaju u svakom pogledu.

Izvor: Agencije