Haradinaj: Pogrešno je ukinuti takse bez priznanja Kosova

Ramush Haradinaj smatra da odluku o Specijalnom sudu za ratne zločine treba preispitati u Skupštini Kosova (EPA)

Bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj poručio je svom mogućem nasljedniku Albinu Kurtiju da mu se “sviđa ideja reciprociteta sa Srbijom”, ali i da bi “ukidanje pristojbi na uvoz proizvoda iz Srbije [i Bosne i Hercegovine] bez priznanja nezavisnosti Kosova zauzvrat bila kapitalna politička po greška”.

On je to rekao novinarima nakon sjednice vlade u tehničkom mandatu u Prištini, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, “nisu samo porezi politika, već su to i stajališta kojima je Priština Kosovo održala neovisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformiranju kosovske vojske, o Trepči…”

‘Neka porez ostane’

“Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka pristojbe ostanu. Ako Pokret Samoopredjeljenje pravi reciprocitet, ne razumijem zašto ne bi trebali nastaviti s naplatom pristojbi. Iznenađen sam stavom svakoga tko vrati robu iz Srbije bez dobivanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička pogreška”, kazao je Haradinaj, prenijela je Gazeta Express.

Govorio je i o Specijalnom sudu za ratne zločine, navodeći kako odluku o formiranju tog suda treba preispitati u Skupštini Kosova.

“Što se tiče hapšenja, ne znam ništa. Trebate pitati one koji su glasali za taj sud. One koji su glasali i rekli da je to potrebno trebamo pitati šta misle”, rekao je Haradinaj.

Izvor: Agencije