Oglasi

Haradinaj: Nije kraj s taksama, vidjet ćete...

Premijer Kosova kaže da Priština, pored povećanja taksi od 100 posto na uvoz robe iz Srbije, može preduzeti i druge akcije.
Ramush Haradinaj je najavio da bi naredni potez Kosova mogao biti 'reciprocitet na ponašanje Srbije'EPA

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je izjavio da Kosova, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije (i Bosne i Hercegovine), može preduzeti još gore korake, prenose prištinski mediji.

On je u intervjuu za albansku televiziju A2 rekao da postoje i druge akcije koje se mogu desiti, a koje nemaju veze sa tarifama.

"Videćete kakve, kada se budu dogodile", naveo je on, prenosi Gazeta ekspres.

On nije precizirao o kakvim akcijama je reč.

'Reciprocitet na ponašanje Srbije'

Pre nekoliko dana Haradinaj je izjavio da, posle uvođenja takse od 100 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, sledeći potez može da bude "reciprocitet na ponašanje Srbije", ali ni tada nije precizirao šta pod tim podrazumeva.

Kosovo je početkom novembra najpre uvelo takse od 10 odsto na robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, da bi ih dve nedelje kasnije povećale na 100 odsto.

Iz Brisela je ocenjeno da je potez Kosova kršenje CEFTA sporazuma, a evropski komesar za prošrenje Johannes Hahn je u Beogradu poručio da će pozvati Kosovo da povuče tu meru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.