Oglasi

Haradinaj: Nemamo ništa s protestima u Beogradu

'Svima nam je potreban dijalog da nađemo izlaz, ali bez uvjetovanja taksama; stvari će u aprilu ili maju biti drugačije', kaže premijer Kosova.
Haradinaj: 'Kosovo nije u situaciji bilo kako utjecati na događanja u Srbiji'EPA

Premijer Kosova Ramush Haradinaj negirao je u utorak da se Priština miješa u beogradske proteste.

Tvrdi da Priština nije u situaciji bilo kako utjecati na događanja u Beogradu, prenio je RTK2.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju je ponovio da ga opozicija u Srbiji želi srušiti uz pomoć Haradinaja.

Premijer Kosova ponovio je stav da se dijalog Kosova i Srbije ne može uvjetovati ukidanjem 100-postotnih taksi koje je Vlada Kosova uvela na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Dijalog ne vezivati za takse

"Dijalog može biti nastavljen odmah ako se ne veže za takse, to sam poručio svima – nemojte vezivati ta dva procesa. Svima nam je potreban dijalog da nađemo izlaz, ali bez uvjetovanja taksama i vidim da će stvari u aprilu ili maju biti drugačije", rekao je Haradinaj.

Vlada Kosova na sjednici u Prištini usvojila je izvještaj State Departmenta za 2018. koji se odnosi na stanje ljudskih prava na Kosovu, prenosi Tanjug.

Haradinaj je naložio nadležnim ministarstvima da preduzmu potrebne mjere kako bi se stanje u tom području popravilo.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.