Oglasi

Haradinaj: Ne smijemo šutiti o genocidu u Srebrenici

Premijer Kosova je izrazio poštovanje prema žrtvama srebreničkog genocida, naglašavajući da će albanski narod uvijek dijeliti bol s bošnjačkim narodom.
I na Kosovu je bilo teških masakara, počinjenih od režima Slobodana Miloševića, rekao je Ramush HaradinajAnadolija

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je, povodom 24. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, primio je u četvrtak političke predstavnike bošnjačke zajednice na Kosovu, ministra regionalnog razvoja Rasima Demirija, zastupnicu u Skupštini Kosova Dudu Balje i bivšeg zastupnika Džezaira Muratija.

Haradinaj je tom prilikom, u ime naroda Kosova, izrazio poštovanje prema žrtvama srebreničkog genocida, naglašavajući da će albanski narod uvijek dijeliti bol s bošnjačkim narodom, prenosi Anadolija.

"I na Kosovu je bilo veoma teških masakara, počinjenih od divljeg režima [nekadašnjeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije] Slobodana Miloševića, zbog kojih još uvijek osjećamo veliku bol", rekao je Haradinaj, saopćeno je iz Vlade Kosova.

Mrlje na savjesti čovječanstva

On je dodao da “masakr u Srebrenici i drugi masovni masakri na Balkanu ostaju neizbrisive mrlje na savjesti čovječanstva, dok ne dođe do pravde koja nedostaje”.

Premijer Kosova je naglasio da svijet nikada ne smije šutiti o bilo kojem genocidu, a čije su žrtve bili kosovski i bošnjački narodi.

Ministar Demiri, zastupnica Balje i bivši zastupnik Murati zahvalili su se Haradinaju na kontinuiranom poštovanju bošnjačke zajednice i što saosjeća s bolom za žrtvama genocida počinjenog u Srebrenicu, najvećeg masakra počinjenog u Evropi nakon Drugog svetskog rata.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.