Oglasi

Haradinaj: Kosovo ima granicu koju treba poštovati

Poštujemo granice i ne mislimo da je potrebno biti kreativan u njihovom dizajniranju, tvrdi premijer Kosova.
Johannes Hahn smatra neprikladnim komentirati dijalog Srbije i Kosova, koji je u tokuAP

Premijer Kosova Ramush Haradinaj poručio je u ponedjeljak, na konferenciji za novinare nakon neformalnog summita premijera u Draču, da Kosovo ima granicu koju treba poštovati.

Na istoj konferenciji za novinare bio je i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn, koji smatra "neprikladnim komentirati dijalog koji je u toku".

"Kosovo ima svoje granice s Albanijom, Crnom Gorom, Srbijom, Makedonijom, koje treba poštovati. Mi poštujemo te granice i ne mislimo da je potrebno biti kreativan u njihovom dizajniranju", ponovio je Haradinaj.

Hahn nije bio spreman komentirati dijalog Srbije i Kosova.

Hahn: Riješiti bilateralne sporove

"Pretpostavljam da predstojeći sastanak u Bruxellesu neće biti posljednji. Bit će još sastanaka i trebat će vremena za dogovor. Nisam spreman za dalje komentare. Nećemo prihvatiti nove članice ukoliko se ne riješe bilateralni sporovi. Bilo kakav bilateralni sporazum ne bi trebao utjecati na stabilnost regije", rekao je Hahn.

Crnogorski premijer Duško Marković smatra da svi odlučno trebaju podržati dijalog i dogovor Beograda i Prištine.

"Što skoriji to bolji", kazao je Marković.

Po njegovim riječima, dogovor Srbije i Kosova od koristi će biti za cijelu regiju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.