Hapšenje zbog prijetnji Vučićevoj porodici na Facebooku

Vučić je kazao kako je teško podnio uvrede (Tanjug)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, uhapsili su M.R. (28), osumnjičenog da je na društvenoj mreži Facebook, u obliku komentara na internetskoj stranici jednih dnevnih novina, uputio prijetnje članovima porodice predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, saopćilo je večeras ovo ministarstvo.

Prilikom pretresa, obavljenog po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon koji je M.R. koristio da pristupi društvenoj mreži Facebook, pod pseudonimom „Dete Partizana“ i uputi prijetnju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Vučić: Strašne uvrede

Vučić je ranije danas izjavio kako je teško podnio uvrede koje je na račun njegove maloljetne kćerke iznio jedan korisnik Facebooka na stranici dnevnog lista Kurir.

Premijer Srbije je dodao i kako ne može zamisliti strašnije uvrede od onih koji su iznijete na račun njegove kćerke.

„Da vam neko vređa mrtvu maloletnu ćerku, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koja govori tri jezika…Ne znam kakav psihopata morate da budete da to radite“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u holu Skupštine Srbije.

Izvor: Agencije