Hamas pokrenuo kampanju #AskHamas

Al-Nounou istakao da će kampanja prvenstveno biti usmjerena na društvene medije (EPA)

Palestinska organizacija Hamas pokrenula je jednosedmičnu kampanju pod hashtagom #AskHamas, kako bi razbili predrasude da su “teroristička“ organizacija.

Ovaj potez je došao nakon što je Opći sud Evropske unije odlučio da se ovaj pokret makne s liste terorističkih organizacija Evropske unije nakon 13 godina.

“Kampanja je pokrenuta putem pisanih i društvenih medija“, kazao je Hamasov savjetnik za medije Taher al-Nounou. Kampanje će se fokusirati na zapadnjačku publiku, a cilj joj je da publici predstavi ideje organizacije i njihova stajališta.

“Cilj ove kampanje je da se ovaj palestinski pokret otpora ne izjednačava s teroristima“, kazao je Al-Nounou tokom jedne radionice u Gazi. Tema događaja je bila “Čišćenje kulture: Historija i nasljedstvo Palestine“.

 Društveni mediji

Al-Nounou je istakao da će kampanja prvenstveno biti usmjerena na društvene medije.

“Kampanja će biti pokrenuta u formi pitanja i odgovora, s motom #AskHamas, da bi istina došla do ljudi sa Zapada“, objasnio je i dodao da oni daju zavidnu podršku palestinskom cilju.

Kampanja će biti veoma sadržajna. Sastojat će se od brojnih programa i događaja koji podrazumijevaju direktan kontakt vođa pokreta i publike, putem društvenih mreža. Pozvao je društvene medije i aktiviste da podrže kampanju.

Izvor: Agencije