Hamas: Netanyahu će izgubiti svaki novi rat

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu je zaprijetio velikom vojnom operacijom u Pojasu Gaze protiv skupina predvođenih Hamasom (EPA)

Hamas je u utorak ocijenio prijetnju izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da će pokrenuti veliku ofenzivu na Pojas Gaze kao “beskorisnu”.

Prijetnja Netanyahua da će ratovati protiv Gaze “bez sadržaja i dolazi u okvir njegove predizborne kampanje”, rekao je Abdulatif al-Qanoua, glasnogovornik Hamasa u Gazi u izjavi za medije, prenosi Xinhua.

“Netanyahu će sigurno izgubiti svaki novi rat koji će voditi protiv Gaze, slično prethodnom”, upozorio je Qanoua, kako prenosi Fena.

Naš “oružani otpor sada je veći nego prije i može pokriti sve nove planove”, dodao je.

Prijetnja vojnom operacijom

U nedjelju je Netanyahu zaprijetio velikom izraelskom vojnom operacijom u Pojasu Gaze protiv skupina predvođenih Hamasom.

Ranije u nedjelju je libanonski list Al-Akhbar citirao dobro informirani izvor Hamasa kako je pokret poslao posljednje upozorenje Izraelu o njegovoj obvezi na provedbu sporazuma o prekidu vatre posredstvom Egipta.

“Ako okupator [Izrael] ne dopusti transfer katarskih fondova i ne poveća dotok električne energije do kraja ovog tjedna, situacija će krenuti prema eskalaciji u Pojasu Gaze”, rekao je izvor libanonskom listu.

Izvor: Agencije