Oglasi

Hamas: Izrael brutalno muči palestinske zatvorenike

Glasnogovornik Hamasa tvrdi da je 70 palestinskih zatvorenika je preminulo tokom mučenja u Izraelu.
Ukupno 12 zatvorenika u zatvoru je do sada provelo najmanje 30 godina, njih 25 najmanje 25 godina, a 48 najmanje 20 godinaArhiva

Glasnogovornik Hamasa Abdel Latif al-Qanoa tvrdi kako su palestinski zatvorenici brutalno mučeni u izraelskim zatvorima.

Qanoa tvrdi kako Izrael ignoriše sve rezolucije o ljudskim pravima kojim se zabranjuje mučenje, prenosi Anadolija.

"Usljed ove fašističke politike koju provodi Izrael 70 zatvorenika je preminulo tokom mučenja", rekao je al-Qanoa.

Pozvao je međunarodnu zajednicu da natjera Izrael da prestane s ovom praksom nad palestinskim zatvorenicima i da odgovorni budu procesuirani.

Više od 200 maloljetnika

U petak je palestinski Ured za zatvorenike i zaštitu ljudskih prava Al-Damir objavio fotografije na kojima je vidljivo kako je palestinski zatvorenik podvrgnut mučenju tokom ispitivanja.

Zvanični podaci palestinske strane pokazuju kako se u izraelskim zatvorima nalazi više od 5.000 palestinskih zatvorenika, među kojima je oko 500 ljudi u administrativnom pritvoru i 230 maloljetnika.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.