Oglasi

Haliti: Ukinuti takse, Kosovo nije u poziciji postavljati uslove SAD-u

Zamjenik predsjednika Skupštine Kosova kaže da takse treba bezuslovno povući, iako je to suprotno njegovom ranijem stavu.
Predsjednik Skupštine Kosova je za suspenziju, a potpredsjednik za ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiHSajt Skupštine Kosova

Zamenik predsednika Skupštine Kosova Xhavit Haliti izjavio je da nije u poziciji da naredi premijeru Kosova Ramushu Haradinaju da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da one moraju da budu ukinute, jer vlasti Kosova, kako kaže, nijsu u poziciji da postavljaju uslove Sjedinjenim Američkim Državama.

On je to dodao da uvođenje taksi nije greška, jer je to trebalo uraditi Srbiji zbog prepreka koje je postavljala Kosovu, prenosi prištinska Gazeta express.

"Predložio sam premijeru da od sutra traži da se takse povuku bez ikakvih uslova. Mislim da nismo u poziciji da postavljamo uslove SAD-u. Iako je to u suprotnosti sa mojim stavovima od juče, moramo tako delovati", rekao je Haliti.

Haradinaj ne odustaje od taksi

Suspenziju taksi i izbegavanje konfrontacije sa Sjedinjenim Državama podržava i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, prenosi Tanjug.

Premijer Kosova i dalje smatra da ukidanju taksi treba da prethodi uzajamno priznanje Srbije i Kosova.

Kosovo je u novembru 2018. godine uvelo takse od 100 odsto na robu proizvedenu u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.