Halilhodžić za AJB: Nikad nisam imao više ponuda

Vahid Halilhodžić podržao kampanju za oslobađanje novinara Al Jazeere koji su u Egiptu osuđeni na zatvor (Al Jazeera)

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić, nakon što je nedavno napustio poziciju selektora reprezentacije Alžira, koju je prvi put doveo u osminu finala Svjetskog prvenstva, kazao je da mu se javljaju najveći svjetski klubovi, te da nikada nije imao više ponuda u karijeri.

Halilhodžić, koji se poslije Mundijala u Brazilu odmara na obalama Jadranskog mora, rekao je za Al Jazeeru da je dobio ponudu “jednog od najbogatijih klubova na svijetu”, ali da je još neodlučan.

“Kako kaže, prije SP-a dao je obećanje prijatelju iz Turske da će preuzeti turski klub Trabzonspor, ali sada se, ipak, koleba pored toliko ponuda”, javlja reporter Al Jazeere Emir Delić, koji je razgovarao s Halilhodžićem u Makarskoj.

Mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine neće preuzeti, niti ga to zanima, jer smatra da Safet Sušić radi odličan posao i da treba ostati na toj poziciji, jer je bh. reprezentacija napravila sjajne stvari u Brazilu.

Pobjeda za brata Salema

Kako kaže, dobre rezultate i pobjede Alžira na Mundijalu posvetio je svom preminulom bratu Salemu, dugogodišnjem nogometašu i treneru mostarskog Veleža.

Nakon poraza od Njemačke u utakmici za plasman u četvrtfinale zaplakao je jer je prvo pomislio na brata.

Halilhodžić je s reprezentacijom Alžira krenuo od nule, a prema njegovim riječima mnogi su mu se smijali kada je u tim dovodio određene igrače koji su se kasnije uspostavili kao pun pogodak na Mundijalu.

Studiozno se pripremao za SP šest mjeseci, analizirao je svaku reprezentaciju i smatra da tu leži ključ njegovog uspjeha.

Alžirci su bili jedno od najvećih iznenađenja na Mundijalu u Brazilu, a nastup su okončali u osmini finala, kada ih je savladala Njemačka sa 2:1 nakon produžetaka.

Nogometaši Alžira i Halilhodžić su prošle sedmice doživjeli herojski doček u Alžiru, a predsjednik te države lično je zamolio iskusnog stručnjaka da ostane na čelu reprezentacije.

Izvor: Al Jazeera