Halilhodžić od utorka preuzima Trabzonspor

Halilhodžić je ostvario veliki uspjeh sa reprezentacijom Alžira na SP-u (Anadolija)

Nogometni klub Trabzonspor saopćio je da će u utorak sa trenerom Vahidom Halilhodžićem potpisati ugovor, javlja Agencija Anadolija.

U saopćenju Uprave kluba navodi se da će Halilhodžića sutra u 12.00 sati po lokalnom, odnosno 11 po srednjoevropskom, potpisati ugovor sa bosanskohercegovačkim stručnjakom, doskorašnjim selektorom Alžira.

Halilhodžić je stigao u ponedjeljak ujutro u Trabzonspor, gdje se pojavio na treningu tog kluba na sportskim terenima “Mehmet Ali Yilmaz” u Trabzonu.

Tamo se sastao sa stručnim štabom, trenerima Jackyjem Bonnevyjom, Cyrilom Moineom, Mickaelom Boullyjem, Sandyjem Guichardom i Fatihom Kavlakom.

Spomenuti tim stručnjaka potom je održao sastanak na kojem je razgovarano o rasporedu priprema i test-utakmica kluba pred novu sezonu.

Izvršni direktor turskog nogometnog superligaša Trabzonspora Burak Gurdal rekao je da je Halilhodžić održanim obećanjem i dolaskom u ovaj klub pokazao da je riječ o izuzetno velikom i karakternom čovjeku i stručnjaku, javlja Anadolija.

Načelni dogovor

“Halilhodžić je sinoć stigao u Trabzon, kako je davno i obećao. Nedvojbeno je da je u proteklom periodu imao finansijski mnogo veće ponude, ali je došao u Trabzon baš na dan kada je to i na početku obećao. Zaista je time pokazao da je riječ o velikom čovjeku”, kazao je Gurdal.

Gurdal je izrazio uvjerenje da će Halilhodžić biti uspješan na klupi ovog turskog kluba sa kojim je postigao načelni dogovor o angažmanu.

Prvi trening sa ekipom trebao bi obaviti sutra, a mogao bi postati i prvi strani trener koji je Trabzonspor vodio u posljednjih pet godina.

Posljednji stranac na klupi “bordo-plavih” bio je belgijski stručnjak Hugo Broos, koji je ovaj tim vodio 2010. godine.

Halilhodžić je u sezoni 2005/2006. u devet kola bio trener Trabzonspora, piše Agencija Anadolija.

U razgovoru za Al Jazeeru, obavljenom nakon što je napustio klupu Alžira, Halilhodžić je rekao da je dobio ponudu “jednog od najbogatijih klubova na svijetu”, ali da je još neodlučan.

“Kako kaže, prije SP-a dao je obećanje prijatelju iz Turske da će preuzeti turski klub Trabzonspor, ali sada se, ipak, koleba pored toliko ponuda”, javio je ranije ovog mjeseca reporter Al Jazeere Emir Delić, koji je razgovarao s Halilhodžićem u Makarskoj.

Izvor: Al Jazeera i agencije