Halilhodžić izbacio Maloudu iz Trabzonspora

'Malouda je u Trabzonsporu i sa prijašnja dva trenera imao problema', potvrdio je Halilhodžić (Anadolija)

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić, koji je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu preuzeo turski Trabzonspor, odstranio je prvu zvijezdu Florenta Maloudu iz tima nakon sukoba.

Kako prenosi Anadolija, Halilhodžić se verbalno, a potom i fizički obračunao sa Maloudom, jer je igrač odbio poslušati njegov zahtjev.

Nakon tog incidenta, Halilhodžić je u dogovoru s upravom kluba odlučio Maloudu odstraniti iz tima, odnosno na njega više neće računati, pa je francuskom nogometašu zabranio da igra utakmice i trenira s prvim timom.

Međutim, Malouda do daljnjeg ostaje pod ugovorom s Trabzonsporom i njegova sudbina bit će uskoro poznata, odnosno bit će jasno pod kojim uvjetima će moći napustiti redove turskog superligaša.

I ranije problemi s Maloudom

Do obračuna je došlo kada je Halilhodžić nakon treninga poručio igračima da odu gledati snimak jednog od mečeva Rostova, njihovog sutrašnjeg protivnika u play-offu UEFA Europske lige.

Trenerov zahtjev Malouda je odbio, rekavši: „Ovo nije na programu. Idem kući“.

Halilhodžić je potom energično reagirao, a veći incident spriječili su ostali igrači.

Goal.com također je prenio vijest o obračunu Halilhodžića i Maloude.

„Malouda je napravio veliku grešku. Pripremio sam izvještaj gdje sam napisao da se kazni na odgovarajući način. Malouda je sve u potpunosti inscenirao, jer smo dan ranije riješili pitanja materijalnog karaktera, tj. bio je isplaćen“, rekao je Halilhodžić.

„Stav i njegovo ponašanje nisu me iznenadili, jer je u ovom klubu i sa prijašnja dva trenera imao problema. Imao je sličnih problema i u Chelseaju, Lyonu, ali i u nacionalnom timu Francuske. Morao je naći neko opravdanje i razlog da ode negdje drugo. Ne želim više razgovarati o tome. Napisao sam izvještaj. Nakon ovoga, svako će priznati svoje greške i nositi svoju odgovornost. Ova tema za mene je završena“, zaključio je Halilhodžić.

Izvor: Agencije