Hajduk kažnjen sa četiri utakmice bez gledatelja

Hajduk, Navijači, Baklje, Nogomet
Na derbiju je jedan vatrogasac zadobio povredu šake od eksplozije topovskog udara (EPA)

Disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluku da se splitski Hajduk kažnjava igranjem četiri domaće prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja, zbog nereda tijekom utakmice protiv zagrebačkog Dinama igrane u subotu.

“Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, devet dimnih bombi, pet strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru, utakmica je u periodu od 62. do 68. minute bila tri puta u prekidu, u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso, koji je, nakon ukazane liječničke pomoći, zamijenjen”, piše u obrazloženju kazne, kako prenosi Hina.

S mjesec dana zabrane obnašanja dužnosti kažnjen je pomoćni trener Hajduka Mario Carević, koji je udaljen s klupe u 55. minuti, zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca, te potom i psovanja četvrtog suca.

Carević je kažnjen i novčano sa 5.000 kuna (670 eura).

Vatrogasac stradao od ‘topovskog udara’

Na subotnjem derbiju Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu, koji je završio rezultatom 0:0, dogodio se incident kada su navijači Hajduka u drugom poluvremenu bacali pirotehnička sredstva.

Tom prilikom jedan vatrogasac je zadobio ozljedu šake, odnosno prsta, od eksplozije topovskog udara.

Hajduk je izrazio suosjećanje zbog ozljede vatrogasca te je osudio uporabu topovskih udara na stadionu.

“HNK Hajduk duboko suosjeća s vatrogascem, koji je teško ozlijeđen tijekom današnje utakmice Hajduk – Dinamo. Iskreno žalimo zbog ovog ružnog događaja, a ozlijeđenom vatrogascu želimo brz i uspješan oporavak. Istovremeno, oštro osuđujemo uporabu topovskih udara na stadionu, njima nije mjesto u sportskim arenama, te još jednom apeliramo na gledatelje da se ubuduće suzdrže od uporabe istih”, priopćeno je tada iz Hajduka.

Izvor: Agencije