Hajduk i treću utakmicu igra bez publike

Hajduk, Navijači, Baklje, Nogomet
Na derbiju je jedan vatrogasac zadobio povredu šake od eksplozije topovskog udara (EPA)

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odbila je žalbu Hajduka i potvrdila odluku disciplinskog suca Prve hrvatske nogometne lige Krešimira Vlajčevića kojom je splitski klub zbog nereda na utakmici 14. kola između Zadra i Hajduka kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja.

Stoga će se utakmica 17. kola između Hajduka i Zagreba u subotu od 17:00 odigrati pred praznim tribinama stadiona na Poljudu.

To će biti treća uzastopna domaća utakmica koju će Hajduk morati igrati bez gledatelja, jer je zbog nereda na utakmici Hajduk – Rijeka, igranoj u Dugopolju, splitski klub kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja. Tu je kaznu odradio u susretima protiv Lokomotive i Osijeka.

Klub navijača Hajduka ranije je najavio veliki prosvjed koji će biti održan u subotu u 14:00 na Rivi te zatražio ostavke čelnih ljudi HNS-a Damira Vrbanovića, Zdravka Mamića i Davora Šukera, napomenuvši kako ne odustaju od svojih zahtjeva.

„Skupom potpore našem Hajduku želimo ukazati na grozno stanje u hrvatskom nogometu“, rekao je tajnik Torcide Petar Vidović.

Utakmica registrirana sa 3:0 za Dinamo

U međuvremenu je disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević pokrenuo postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti protiv 16 igrača, trenera i članova uprave HNK Hajduk zbog neodigrane derbi utakmice protiv Dinama na Maksimiru.

Vlajčević je pokrenuo postupak zbog odbijanja nastupa momčadi Hajduka, pa su time na očitovanje do ponedjeljka 1. prosinca pozvani trener momčadi Igor Tudor, svih 11 igrača koji su bili prijavljeni za početak utakmice te predsjednik kluba Marin Brbić, član Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković, sportski direktor Goran Vučević i službeni predstavnik kluba na utakmici Krešimir Mikulandra.

Povjerenik Prve HNL Josip Brezni registrirao je neodigrani derbi rezultatom 3:0 u korist Dinama.

Igrači Hajduka prošlu subotu su odbili izaći na teren maksimirskog stadiona te su se tim potezom solidarizirali sa svojim navijačima, od kojih je većina odbila ući na južnu tribinu maksimirskog stadiona, nakon što je pedesetorici pripadnika Torcide, koji se nalaze na tzv. crnoj listi, zabranjen ulaz na stadion.

Dan kasnije vodstvo Hajduka zatražilo je ostavku predsjednika HNS-a Davora Šukera i cijelog Izvršnog odbora HNS-a, a predsjednica Nadzornog odbora kluba Branka Ramljak oštro je kritizirala Zdravka Mamića, rekavši kako je on izvorište svih problema u hrvatskom nogometu.

Izvor: Agencije