Guardiola od ljeta trener Bayerna

Trofejni španski nogometni trener Pep Guardiola od sljedeće sezone vodit će ekipu minhenskog Bayerna, potvrdio je najtrofejniji njemački klub.

Kako je u srijedu objavljeno na Internet stranici Bayerna, Guardiola je sa minhenskim velikanom potpisao ugovor na tri godine, odnosno do juna 2016. godine. 

“Drago nam je što smo uspjeli u ovoj misiji, pobijedili smo nekoliko klubova koji su bili u trci za Guardiolin potpis. Radi se o jednom od najboljih trenera na svijetu i vjerujemo da će on dati mnogo, ne samo Bayernu, već i cijelom njemačkom nogometu”, rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Pored njemačkog kluba, za Guardiolu su interesiranje pokazivali i Manchester United, Manchester City, Chelsea, Milan i Paris Saint Germain.

Guardiola će na klupi Bayerna zamijeniti Juppa Heynckesa.

“Zahvalni smo Heynckesu na svemu što je uradio, vjerujemo da će mu ekipa prirediti pravi oproštaj na proljeće. Guardiola je prava zamjena za trenera takvog kalibra”, kazao je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

Guardiola je prošlog proljeća napustio Barcelonu poslije četiri sezone tokom koji je osvojio 14 trofeja, uključujući i dvije Lige šampiona.

Poslije toga, riješio je da godinu dana odmori od nogometa i provede sa porodicom u New Yorku.

Izvor: Agencije