Oglasi

Guaido: Ne mogu uspjeti pregovori s diktatorima

Dvije strane su u maju u Oslo poslale svoje izaslanike u pokušaju da se pronađe rješenje za političku krizu u Venecueli, ali ti pregovori nisu urodili plodom.
Juan Guaido: Nikada neće biti dobar momenat za pregovore s otmičarima i diktatorimaEPA

Lider opozicije u Venecueli Juan Guaido izjavio je da za pregovore s predsjednikom Nicolasom Madurom nikada neće biti dobar trenutak.

"Nikada neće biti dobar momenat za pregovore... s otmičarima, diktatorima i onima koji krše ljudska prava", rekao je on novinarima u Nacionalnoj skupštini u Caracasu, koju kontrolira opozicija, prenosi Reuters.

Upitan nastavak pregovora

Samoproglašeni predsjednik Venecuele Guaido i Maduro su u maju u Oslo poslali svoje izaslanike u pokušaju da se pod pokroviteljstvom Norveške pronađe rješenje za političku krizu u Venecueli, ali ti pregovori nisu urodili plodom.

Izvori bliski pregovorima su u nedjelju rekli Reutersu da će pregovori ponovo početi ove sedmice, ali kako navodi britanska agencija, Guaidova posljednja izjava isključuje takvu mogućnost.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.