Grujičić: Svi žive bolje od Srebreničana

Nezavisni kandidat će na izborima nastupiti pod parolom 'Zajedno za Srebrenicu' (Reuters)

Mladen Grujičić, kandidat ispred srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenice, izjavio je da će voditi politiku pomirenja.

Grujičić, koji obavlja funkciju predsjednika opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, izjavio je da će se zalagati za ravnopravnost svih stanovnika Srebrenice, bez obzira na vjersku pripadnost, što će, kako kaže, razlikovati njegovu politiku od sadašnje.

“Vodiću politiku pomirenja, boljeg života Srebreničana, bez obzira na nacionalnost, pripadnost, na vjeru. Dugi niz godina živim u Srebrenici, namjeravam da tu i ostanem i jednostavno zaista više ne mogu da gledam šta se sve dešava i na koji način se upravlja ovim gradom, da svi u okolini bolje žive nego sami Srebreničani”, jasan je Grujičić, nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenice, prenosi agencija Anadolija.

Predsjednik opštinskog odbora ispred Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Radomir Pavlović potvrdio je da su jednoglasno donijeli odluku po pitanju kandidata, jer smatraju da mlada i obrazovana osoba poput Grujičića treba Srebrenici.

“Dogovorili smo se da naš zajednički kandidat za načelnika opštine bude Mladen Grujičić, diplomirani tehnolog koji će na izborima nastupiti kao nezavisni kandidat pod parolom ‘Zajedno za Srebrenicu'”, rekao je Pavlović.

Očekivanja srpskih stranaka

Koalicija srpskih stranaka se nada će doći do promjena u samoj strukturi vlasti u ovoj opštini, te da će, ukoliko na izborima pobijedi srpski predstavnik, u Srebrenici biti vidljiv napredak.

“Smanjiće se divlji rad na području opštine Srebrenica, nedomaćinsko poslovanje i neke odluke. Ići ćemo u pravcu ekonomskog oporavka i da sve ono što dolazi u Srebrenicu bude svrsishodno i namjenski urađeno. Neće biti nikakvih atraktivnih projekata koji ne koriste građanima ovog područja”, izjavio je Momčilo Cvjetinović, predsjednik SDS-a na području opštine Srebrenica.

Predstavnici bošnjačkih i srpskih partija se nadaju da će izbori proteći fer i korektno, te da neće biti političkih malverzacija koje su bile karakteristične za izbore u ovoj opštini.

Dogovor čelnika

Čelnici devet političkih stranaka u Srebrenici prije 11 dana postigli su dogovor da srpske stranke daju jednu osobu kao kandidata za načelnika opštine, podsjeća agencija Srna.

Prethodno su to učinile bošnjačke stranke koje su postigle dogovor da jedini bošnjački kandidat za srebreničkog načelnika bude aktuelni načelnik Ćamil Duraković.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sugerirao je da se srpske stranke u ovoj opštini usaglase i predlože jednog zajedničkog srpskog kandidata za načelnika.

Mladen Grujičić sin je poginulog borca Vojske Republike Srpske i aktuelni je predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Srebrenici. Diplomirani inženjer tehnologije i zaposlen je u Srednjoškolskom centru u Srebrenici.

Prema trenutnim podacima Opštinske izborne komisije, na biračkom spisku opštine Srebrenica nalazi se blizu 11.000 osoba sa pravom glasa, od kojih su većina Srbi.

Ukoliko bi svi izašli na izbore i glasali za zajedničkog srpskog kandidata postoji mogućnost da, poslije više od 17 godina, na čelo ove lokalne zajednice dođe Srbin.

Izvor: Agencije