Oglasi

Grčka planira investitorima ponuditi državljanstvo

Ovaj plan se pojavio kada mnogi investitori van Evropske unije traže nova odredišta za kupovinu nekretnina zbog Brexita.
Uslovi za grčko državljanstvo su stalno boravište i posjedovanje kuće u vrijednosti od najmanje 500.000 euraEPA

U pokušaju da privuče strane investicije u Grčku, grčka vlada planira da slijedi druge evropske zemlje uvođenjem novih podsticaja za investitore, uključujući i ponudu državljanstva onima koji kupuje nekretnine u vrijednosti od najmanje dva miliona eura, prenosi grčki list Kathimerini.

Plan predviđa da potencijalni investitori koji ispunjavaju uslove za grčko državljanstvo moraju dobiti stalno boravište i da imaju kuću u vrijednosti od najmanje 500.000 eura i plaćanju najmanje 50.000 eura godišnje troškove održavanja.

Oporezivanje prihoda

Ovaj plan se pojavio kada mnogi investitori van Evropske unije traže nova odredišta za kupovinu nekretnina zbog Brexita.

Pored toga, grčka vlada također ispituje mogućnost da ponudi podsticaje fizičkim i pravnim licima da izaberu Grčku kao mjesto gdje će se oporezivati njihovi prihodi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.