Oglasi

Gradsko vijeće Hollywooda traži uklanjanje Trumpove zvijezde

Zatraženo je da se ukloni Trumpova zvijezda zbog 'ponašanja koje je uznemirujuće za žene i drugih postupaka'.
Trumpova zvijezda je u više navrata bila na meti napadačaEPA

Odlukom Gradskog vijeća Zapadnog Hollywooda zatraženo je uklanjanje zvijezde američkog predsjednika Donalda Trumpa sa Holivudske staze slavnih (Walk of Fame) u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

U odluci, koju je Gradsko vijeće izglasalo jednoglasno, zatraženo je da se ukloni Trumpova zvijezda sa Holivudske staze slavnih, zbog "ponašanja koje je uznemirujuće za žene i drugih postupaka", prenosi Anadolija.

Trumpova zvijezda meta napada

Trumpova zvijezda na Stazi slavnih postavljena je na pločnik duž Hollywood Boulevarda 2007. kao svojevrsno priznanje za njegov nastup u reality showu 'Pripravnik'.

Trumpova zvijezda je u više navrata bila na meti napadača, a posljedni takav napad je krajem prošlog mjeseca izveo Austin Mikel Clay, koji ju je u velikoj mjeri oštetio.

Clay je nakon napada uhapšen, a potom uz plaćanje kaucije pušten na slobodu.

Holivudska staza slavnih je pločnik duž Bulevara Holywood, na kojem je izrezbareno preko 2.600 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala Holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.