Oglasi

Gradonačelniku Kotora oduzima se državljanstvo

MUP Crne Gore pokrenuo je proces oduzimanja državljanstva Vladimiru Jokiću jer posjeduje državljanstvo Srbije.
Prema crnogorskim zakonima ne postoji mogućnost posjedovanja dvojnog državljanstvaAl Jazeera

MUP Crne Gore pokrenuo je, po službenoj dužnosti, postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva gradonačelniku Kotora Vladimiru Jokiću, koji je i državljanin Srbije.

Postupak je pokrenut nakon što je MUP dobio informaciju da je Jokić postao državljanin Srbije nakon 3. juna 2006, prenosi Tanjug pisanje crnogorskih medija.

Postupak je, kako se navodi, pokrenut po sili zakona, a predmet je vraćen kotorskim nadležnim organima koji trebaju uzeti izjavu od Jokića.

Otvoreno pitanje dvojnog državljanstva

Reagirajući na novinske napise, Jokić je ranije novinarima izjavio kako je državljanin Crne Gore te da nema državljanstvo nijedne druge države.

Prema crnogorskim zakonima ne postoji mogućnost posjedovanja dvojnog državljanstva, dok je prema srpskim zakonima to moguće.

Dvojno državljanstvo je jedno od otvorenih pitanja dviju država o kojem su razgovori započeti, ali su prekinuti bez konkretnog dogovora, navodi Tanjug.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.