Oglasi

Građani četiri zemlje regije u S. Makedoniju mogu bez PCR testa

Sjeverna Makedonija je odluku o državljanima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova donijela po principu reciprociteta.
Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je apelirao da se putovanja svedu na minimumEPA

Državljani Srbije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine od ponedjeljka u Sjevernu Makedoniju mogu ući bez PCR testa na korona virus.

Takvu odluku je Vlada u Skoplju donijela 6. oktobra, navodeći da po principu reciprociteta i makedonski građani u te četiri zemlje ulaze bez testa na COVID-19, prenosi Beta.  

Mjera uvedena 9. jula

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je, kada je objavio tu informaciju, apelirao da se putovanja svedu na minimum i isključivo za neodložne potrebe i s potpunom primjenom svih mjera lične zaštite od korona virusa.

Obavezno posjedovanje PCR test za ulazak građana Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova Vlada u Skoplju ponovo uvela 9. jula, nakon što je krajem juna bila otvorila granice za nesmetan ulazak bez potrebe za testom na COVID-19 i odlaskom u izolaciju ili u karantin.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.