Grad Zagreb i Dinamo postigli dogovor o izgradnji novog stadiona

Klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima će biti napravljen konkurs za arhitektonsko rješenje (Arhiva)

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa saradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima Dinama, predvođenim predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima za izgradnju stadiona Maksimir.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički konkurs koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture, javlja Hina.

U saopćenju se navodi kako je dogovoreno da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku s jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definirano je i da bi novi stadion bio građen u partnerskom odnosu Grada i kluba.

‘Ikona zagrebačkog sporta’

“Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta”, stoji u saopćenju iz gradskog ureda.

Barišić je u septembru rekao da klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima će biti napravljen konkurs za arhitektonsko rješenje.

Stadion bi se gradio u Maksimiru na mjestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.

Izvor: Agencije