Grabar-Kitarović: Trump se zalaže za izbjegavanje dvostrukog poreza

Hrvatska je jedna od tri članica NATO-a koja nema potpisan ugovor o dvostrukom oporezivanju s SAD-om (Reuters)

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je u New Yorku Hrvatima koji žive u SAD-u da ima dobar odnos sa američkim kolegom Donaldom Trumpom i poručila im da se on zalaže za potpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dvije zemlje.

Hrvatska je jedna od tri članica NATO-a koja nema potpisan takav ugovor s SAD-om.

Grabar-Kitarović je na obilježavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) kazala da ima “dobar odnos s predsjednikom Trumpom” s kojim se susrela u nekoliko navrata, zadnji put u Briselu u julu, kada joj je rekao da će potaknuti svoju administraciju da riješi problem dvostrukog oporezivanja. 

Govor na Generalnoj skupštini UN-a

Hrvatska predsjednica će govoriti na Generalnoj skupštini UN-a u utorak i imati 18 bilateralnih sastanaka na marginama sjednica. 

Sudjelovat će i na nizu popratnih događaja, američkom Globalnom pozivu na rješavanje problema ovisnosti, Mirovnom samitu Nelsona Mandelae, Globalnoj kampanji protiv antisemitizma, skupu One Planet o klimatskim promjenama, UNICEF-ovom sastanku o mladima i Bloombergovom Globalnom poslovnom forumu.

Izvor: Agencije