Grabar-Kitarović: Oluja spriječila nove Srebrenice u BiH

Grabar-Kitarović: Upravo je 'Oluja' spasila BiH i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima (Anadolija)

Hrvatska predsjednica i vrhovni komandant Oružanih snaga ove balkanske države Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u četvrtak na svečanoj akademiji kako je operacija Oluja spasila Bosnu i Hercegovinu te kako bi voljela da „naši susjedi nikada ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima“, prenose agencije.

Svečana akademija održana je u Ministarstvu odbrane povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojne operacije Oluje.

„Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Vidjeti mlade ljude koji su spremni nastaviti put hrvatskih branitelja u službi domovini jamči nam da i u ovim burnim vremenima punih novih izazova na braniku Hrvatske stoje zaštitnici njezine slobode, sigurnosti i budućnosti”, rekla je Grabar-Kitarović promoviranim i nagrađenim vojnicima ovom prilikom.

Istakla je kako je Oluja bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj te kako su nakon nje slijedile operacije u Bosni i Hercegovini, gdje su hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju te spriječile nove Srebrenice.

Promocija novih oficira

„Upravo je ‘Oluja’ spasila BiH i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima“, poručila je predsjednica Hrvatske.

Grabar-Kitarović je u viši čin promovirala 106 pripadnika Hrvatske vojske.

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga u viši čin promovirao je 260 dooficira. Više od 100 pripadnika Ministarstva odbrane i Hrvatske vojske nagrađeno je i pohvaljeno za natprosječne rezultate u ispunjavanju postavljenih zadaća, navodi agencija Hina.

Izvor: Agencije