Oglasi

Govedarica i Ivanić odbili Dodikov poziv na kafu

Milorad Dodik je nakon izbora najavio mogućnost koalicije sa opozicijom na državnom nivou.
Dodik je mišljenja da je vrijeme da predstavnici dvije suprotstavljene strane sjednu i porazgovaraju, prenosi SrnaAl Jazeera

Vukota Govedarica, predsjednik opozicionog Srpske demokratske stranke (SDS) i aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, odbili su poziv na kafu predsjednika bh. entiteta Republike Srpske i izabranog srpskog člana Predsjedništva BH u novom mandatu, Milorada Dodika.

Govedarica je na konferenciji za novinare potvrdio da su Ivanić i on dobili Dodikov poziv, ali da nema namjeru, kako je rekao, da pije kafu sa čovjekom koji je na vrhu režima i koji je od SDS-a htio da napravi terorističku organizaciju, prenosi Tanjug.

Dodik je nakon izbora najavio mogućnost koalicije sa opozicijom na državnom nivou, ako srpske opozicione stranke na to pristanu, a u razgovoru sa Obrenom Petrovićem, gradonačelnikom Doboja iz SDS-a, koji mu je čestitao pobjedu, obećao je da će pozvati predstavnike opozicije da porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji nakon izbora.

Poziv opoziciji

Kako je javila Srna, pozivajući se na svoja saznanja, Dodik je, imajući u vidu činjenicu da je u RS-u postizborni period, mišljenja da je vrijeme da predstavnici dvije suprotstavljene strane sjednu i porazgovaraju.

Poziv predstavnicima opozicije Dodik je, kako se navodi, uputio u ime premijerke Željke Cvijanović i svoje.

Govedarica, međutim, odbija Dodikovu pruženu ruku.

Odlazak na razgovor kod predsjednika RS-a, Govedarica je odbio u svoje i ime Ivanića.

Banjalučki mediji javili su u utorak da desetak opštinskih odbora traži da Govedarica podnese ostavku zbog lošeg izbornog rezultata.

Govedarica danas kaže da su imali sastanak Saveza za pobjedu da nastavljaju da rade i u postizbornom periodu.

"Želimo da utvrdimo da je bila brutalna krađa. U odnosu na jučerašnji dan imamo 1.500 nevažećih listića", rekao je Govedarica, koji procjenjuje da će broj nevažećih listića dostići 50.000.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.