Oglasi

Gorbačov u političkoj oporuci objavljuje svoju viziju svijeta

'Budućnost globalnog svijeta', djelo bivšeg čelnika, koji danas ima 88 godina, bit će 23. septembra objavljeno u Njemačkoj, a 2. oktobra u Francuskoj.
Njegova knjiga bit će objavljena prije 30. godišnjice pada Berlinskog zida

Posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov uskoro će objaviti novu knjigu, svoju političku oporuku, u kojoj će autor politike glasnosti i perestrojke izložiti svoju viziju 21. stoljeća, saznaje se od izdavača.

Budućnost globalnog svijeta, djelo bivšeg čelnika, koji danas ima 88 godina, bit će 23. septembra objavljena u Njemačkoj, a 2. oktobra u Francuskoj.

"Svjetska politika na izuzetno je opasnom rubu. Sadašnje vojne aktivnosti sliče pravom ratu", upozorio je Gorbačov u dijelovima knjige koje je otkrio njegov izdavač.

Zaštita mira

Dobitnik Nobelove nagrade za mir ocijenio je da je "zaštita mira ključna za savladavanje globalnih problema, poput krize životne sredine, međunarodnog terorizma, migracija i svih ostalih izazova koji su u centru pažnje država i međunarodnih organizacija".

Njegova knjiga bit će objavljena prije 30. godišnjice pada Berlinskog zida 9. novembra, kada je Gorbačov bio na čelu SSSR-a.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.