Oglasi

Google nudi saradnju slovenačkim preduzećima

Predstavnici Googla predložili projekte kojima bi ojačali izvozni potencijal Slovenije.
Google predstavio centar za pomoć malim i srednjim preduzećima koji je ta kompanija nedavno otvorila u Varšavi Arhiva

Predstavnici kompanije Google, koji ovih dana borave u Sloveniji, ponudili su saradnju sa nekoliko malih i srednjih preduzeća, a sastali su se i sa predstavnicima Ministarstva za privredni razvoj i tehnologiju, prenosi portal SEEbiz.

Predstavnici Googla su na tom sastanku predložili projekte kojima bi ojačali izvozni potencijal Slovenije.

‘Evropski inovacioni duh’

Oni su predstavili centar za pomoć malim i srednjim preduzećima koji je Google nedavno otvorio u Varšavi a koji pokriva i teritoriju Slovenije.

Kako je izjavila predstavnica Googlea za Srednju i Istočnu Evropu Marta Poslad, oni u državama regije traže "pravi evropski inovacioni duh" isticući da Sloveniju uvrštava u red država u regiji koje imaju veoma razvijene digitalne vještine i znanje.

Slovenija je, kazal je ona, uspješna i u segmentu startap kompanija, a smatra i da povezivanje između korporacija i startupa postaje sve važnije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.