GM lansira deset električnih modela u Kini do 2020.

General Motors, Tvornica, Električni automobil, Motor
General Motors će početi proizvodnju modela koji se pokreće isključivo na struju u Kini u roku od dvije godine (AP)

Korporacija General Motors planira lansirati deset električnih i hibridnih vozila s pogonom na benzin i električnu energiju u Kini do 2020. godine, priopćio je čelnik firme, dok proizvođači vozila ubrzavaju proizvodnju alternativnih vozila pod pritiskom Pekinga da promoviraju tu industriju.

GM će započeti proizvodnju modela koji se pokreće isključivo na električnu energiju u Kini u roku od dvije godine, izjavio je predsjednik GM Kina Matt Tsien, na sajmu automobila u Šangaju, prenosi Fena.

Kazao je da GM očekuje godišnju prodaju od 150.000 komada električnih i hibridnih automobila u Kini do 2020. i da će eventualno nadmašiti 500.000 komada do 2025.

Ambiciozni ciljevi za smanjenje zagađenosti

Ford Motor Co., Volkswagen AG, Nissan Motor Co. i druge autokompanije objavile su agresivne planove proizvodnje i prodaje električnih vozila u Kini, najvećem tržištu automobila u svijetu po broju prodanih jedinica.

U utorak je GM objavio hibridnu verziju Chevrolet Volta koja će biti proizvedena u Kini i prodavana u okviru njezine marke Buick.

Kineska komunistička vlada ima najambacioznije ciljeve korištenja elektronskih automobila u svijetu, u nadi da će to doprinijeti ublažavanju smoga u njezinim zagađenim gradovima te da će preuzeti vodstvo u toj industriji u nastajanju.

Kineski regulatori izvršavaju pritisak na strane proizvođače vozila da pomognu u razvoju te industrije, prenosi AP.

Izvor: Agencije