Glavašević: Kolinda Grabar-Kitarović trguje vukovarskim žrtvama

Predsjednica Republike se u Vukovaru prvi put pojavila tek kad joj je to koristilo, u izbornoj kampanji 2014, rekao je Glavašević (Patrik Macek / PIXSELL)

Saborski zastupnik Bojan Glavašević optužio je predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović kao i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da trguju vukovarskom tragedijom zbog političkih poena.

Glavašević, koji je rođen u Vukovaru, u intervjuu za Novi list je rekao da ima razumijevanje za same Vukovarce koji su izgubili u ratu članove svojih porodica ili su se općenito propatili kroz život, ali je rekao da je oštar kritičar političara koji insistiraju na tezi da su vukovarske rane i dalje svježe.

‘Trgovci mržnjom’

„Naravno da razumijem ljude koji su prošli traume. Moje rane, rane moje obitelji, rane svih vukovarskih obitelji koje su nastradale u ratu nikada neće u potpunosti zacijeliti. Ali, moramo se čuvati trgovaca mržnjom i onih koji tom traumom žele manipulirati i iskoristiti je za vlastitu korist, poput Kolinde Grabar-Kitarović i njenog dobrog prijatelja Aleksandra Vučića“, rekao je Glavašević.

„Sjećam se da se predsjednica Republike, koja često govori o ranama koje nisu zacijelile, u Vukovaru prvi put pojavila tek kad joj je to koristilo, u izbornoj kampanji 2014. Godinu dana kasnije je na Memorijalnom groblju okrenula glavu od Freda Matića i mene. Moja obitelj je svojom žrtvom gradila temelje Hrvatske, Fred je za ovu zemlju robijao devet mjeseci i bio mučen u tri srpska logora, a ona je na to pljunula zbog političkih poena“, rekao je Glavašević, optužujući hrvatsku predsjednicu da su njezini postupci licemjerni i vrijedni prijezira.

„Ona nema ama baš nikakvo pravo govoriti o Vukovaru“, rekao je Glavašević.

Izvor: Agencije