Gianluigi Buffon se vratio u Juventus

Gianluigi Buffon je u četvrtak obavio liječnički pregled nakon čega slijedi potpis jednogodišnjeg ugovora (EPA)

Nakon što je prošlu sezonu proveo u francuskom prvaku Paris Saint-Germainu, legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon (41) vratio se u Juventus u čijim redovima je bio čak 17 godina.

Prema informaciji Hine, Buffon je u četvrtak obavio liječnički pregled nakon čega slijedi potpis jednogodišnjeg ugovora s torinskom „Starom damom“.

Bivšeg italijanskog reprezentativca su na ulazu u klupske prostorije dočekali brojni oduševljeni navijači koji nisu zaboravili sve njegove zasluge u torinskom klubu.

„Gigi ovoga puta ne dolazi kao „jedinica“, već kao rezerva Wojciechu Szczesnyem, dok bi treći vratar mladi Mattia Perin trebao napustiti klub.

Ispred samo Alessandro Del Piero

Legendarni Buffon je počeo karijeru u Parmi, a potom je 2001. prešao u Juventus zadržavši se u Torinu 17 godina. Za Juve je upisao 656 nastupa osvojivši devet naslova italijanskog prvaka, a samo je Alessandro Del Piero odigrao više utakmica u „crno-bijelom“ dresu – 705.

Teško je očekivati da će Buffon dostići Del Piera, međutim, mogao bi legendu Milana Paola Maldinija koji je rekorder Serie A sa 647 utakmica. Buffon je do sada u elitnom razredu italijanskog nogometa sakupio sedam nastupa manje.

Izvor: Agencije